Наукова періодика України | Фізіологія рослин і генетика | ||
Рязанова М. Є. Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці / М. Є. Рязанова, Л. М. Бацманова, М. С. Коваленко, Л. М. Михальська, В. В. Швартау // Физиология растений и генетика. - 2015. - Т. 47, № 6. - С. 497-504. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2015_47_6_7 Досліджено вплив іонів міді та pH середовища на активність ензимів антиоксидантної системи й пероксидне окиснення ліпідів у тканинах коренів проростків озимої пшениці. Встановлено, що в разі добавляння до середовища невеликих кількостей сульфату міді (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантна активність у тканинах коренів пшениці підвищується. Зростання кислотності розчину для пророщування посилює вплив іонів Cu2+ на рослини озимої пшениці. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Рязанова М. Є. Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці / М. Є. Рязанова, Л. М. Бацманова, М. С. Коваленко, Л. М. Михальська, В. В. Швартау // Физиология растений и генетика. - 2015. - Т. 47, № 6. - С. 497-504. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FBKR_2015_47_6_7. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |