Наукова періодика України Харчова промисловість


Оболкіна В. І. 
Науковий підхід до створення технології здобного печива оздоровчого призначення з використанням борошна солоду вівса / В. І. Оболкіна, А. П. Скрипко, С. Г. Кияниця // Харчова промисловість. - 2016. - № 19. - С. 73-78 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_19_16
Розглянуто комплексне розв'язання проблеми створення нового асортименту різних груп конкурентоспроможних комбінованих кондитерських виробів, які формуються за допомогою методу ко-екструзії, шляхом розроблення науково обгрунтованих технологій здобного печива та заварних пряників із начинкою, цукерок із комбінованими корпусами.Наведено результати досліджень з створення інноваційної технології здобного печива з підвищеної харчової та біологічної цінності шляхом використання борошна солоду вівса голозерного та пребіотика гуміарабіку "Fibregum". Визначено хімічний склад і технологічні властивості борошна солоду вівса, встановлено доцільність його використання у створенні здобного печива функціонального призначення. Доведено, що за вмістом вітамінів, макро та мікроелементів, поліненасичених жирних кислот, харчових волокон печиво "Цілюще зернятко", "Зернова феєрія" можна віднести до борошняних кондитерських виробів оздоровчого призначення.Наведено результати досліджень з створення інноваційної технології здобного печива з підвищеної харчової та біологічної цінності шляхом використання борошна солоду вівса голозерного та пребіотика гуміарабіку "Fibregum". Визначено хімічний склад і технологічні властивості борошна солоду вівса, встановлено доцільність його використання у створенні здобного печива функціонального призначення. Доведено, що за вмістом вітамінів, макро та мікроелементів, поліненасичених жирних кислот, харчових волокон печиво "Цілюще зернятко", "Зернова феєрія" можна віднести до борошняних кондитерських виробів оздоровчого призначення.
  Повний текст PDF - 1.084 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Оболкіна В.
  • Скрипко А.
  • Кияниця С.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Оболкіна В. І. Науковий підхід до створення технології здобного печива оздоровчого призначення з використанням борошна солоду вівса / В. І. Оболкіна, А. П. Скрипко, С. Г. Кияниця // Харчова промисловість. - 2016. - № 19. - С. 73-78 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_19_16.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Оболкіна Віра Іллівна (технічні науки)
  • Скрипко Ангеліна Петрівна (технічні науки)
  • Кияниця Світлана Геннадіївна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського