Наукова періодика України Fisheries science of Ukraine


Дерень О. В. 
Вплив ехінацеї пурпурової на продуктивні характеристики та якість м’яса коропа / О. В. Дерень, Р. І. Пірус, Г. В. Качай // Рибогосподарська наука України. - 2012. - № 3-4. - С. 47-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rnu_2012_3-4_12
Наведено дані про вплив різних концентрацій спиртової настойки ехінацеї пурпурової на активність травних ферментів однорічок любінського лускатого коропа. Ехінацею введено рибам через зонд поряд із крохмальним клейстером за умов акваріумів. Досліджено наступні концентрації: 0,1; 0,3; 0,5 і 2 мл/кг живої маси риб. У разі введення однорічкам коропа спиртової настойки ехінацеї пурпурової в кількості 0,3 мл/кг живої маси активність карбогідразних ферментів, які розташовані у мембрані, збільшується вдвічі відносно контролю. Оскільки карбогідразна система відповідає за ефективність розщеплення та транспортування продуктів вуглеводневого гідролізу, а ферменти, які є інтегральними білками, мають здатність пришвидшувати процеси вуглеводневого гідролізу та транспорту, то це підвищення їх активності дозволить ефективніше використовувати кормові ресурси в процесі вирощування риби.
  Повний текст PDF - 241.235 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Дерень О.
  • Пірус Р.
  • Качай Г.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Дерень О. В. Вплив ехінацеї пурпурової на продуктивні характеристики та якість м’яса коропа / О. В. Дерень, Р. І. Пірус, Г. В. Качай // Рибогосподарська наука України. - 2012. - № 3-4. - С. 47-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rnu_2012_3-4_12.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Дерень Ольга Володимирівна (сільськогосподарські науки)
  • Пірус Роман Іванович (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського