Календар

09 Червень 2017

Запрошуємо на тренінг «Азбука проектної діяльності: теорія та практика»

13 червня 2017 року в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відбудеться тренінг «Азбука проектної діяльності: теорія та практика», який проведе Олена Башун – науковець, бібліотекознавець, кандидат педагогічних наук, випусковий редактор журналу «Бібліотечний форум: історія, теорія і практика».

Волонтерський осередок НБУВ інформує

Вітати наших захисників на Сході України зі святами вже стало для нас гарною традицією. От і цього разу, з нагоди одного з найбільших і найшанованіших християнських свят – Трійці, працівники Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського та Національної наукової медичної бібліотеки України потурбувалися, щоб передати в зону АТО все те, чого так не вистачає воякам. 

"Науковці України" – новий інформаційний блок порталу "Наука України: доступ до знань"

Науковці України – один із інформаційних блоків комплексного проекту "Наука України: доступ до знань".
 
Науковці України – це систематизований за галузями знань, науковими ступенями і званнями, регіонами, відомчим та інституційним підпорядкуванням, реєстр науковців України, призначений для проведення пошуку наукових видань і публікацій українських вчених, пов’язаний з електронними бібліотечно-інформаційними ресурсами.

«І тільки незмінна книга!». Виставка на вшанування пам’яті фундатора бібліотечної справи в Україні Юрія Меженка (Музей книги і друкарства України)

Дата події: 
22-06-2017

На вшанування пам'яті видатного вченого бібліографа і книгознавця, фундатора бібліотечної справи в Україні Юрія Меженка,  чиє ім’я якого вписано в історію Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського, Музей книги і друкарства України спільно з Інститутом літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України організовують виставку «І тільки незмінна книга!». У рамках заходу лекцію прочитає лекцію один з провідних дослідників наукової спадщини вченого – д-р іст. наук, провідний науковий співробітник Інституту бібліотекознавства НБУВ Надія Стрішенець.

Екскурсія до відділу стародруків колег-бібліотекарів

6 червня 2017 р. співробітники Науково-технічної бібліотеки ім. Г. І. Денисенка Національного університету «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» відвідали відділ стародруків та рідкісних видань Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського. Колеги ознайомилися з роботою відділу, організацією його фонду, науковою діяльністю співробітників.