Календар

19 Жовтень 2018

Побачити сакральність у звичному

Дата події: 
14-10-2018

14 жовтня в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відкрилась виставка заслуженого художника України Василя Красьохи з промовистою назвою «Сакральна буденність».

Історія світового живопису знає безліч видатних творів на релігійні теми, але, як стверджує мистецтвознавець Олеся Гощук, досі ще ніхто не зображував Богоматір в образі простої селянки, яка згрібає жито в полі. Вочевидь не дивно, що на таке наважився саме українець, адже для нашої національної традиції земля і хліб завжди були головними священними символами життя.

Електронна виставка архівних документів До 130-річчя від дня народження Сухомела Георгія Йосиповича – видатного вченого у галузі гідравліки і гідротехніки, академіка НАН України (1951 р.)

Дата події: 
30-08-2018 до 31-12-2018

Інститут архівознавства Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського презентує електронну виставку архівних документів До 130-річчя від дня народження Георгія Йосиповича Сухомела – видатного вченого у галузі гідравліки і гідротехніки, академіка НАН України, на якій експонується 25 архівних документів з особового фонду вченого.