Календар

12 Листопад 2018

Секція 5 «Електронні інформаційні ресурси наукової бібліотеки в сучасному веб-середовищі»

Дата події: 
8-11-2018

8 листопада в рамках роботи Міжнародної наукової конференції «Бібліотека. Наука. Комунікація. 100-річчя Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського» відбулось засідання секції «Електронні інформаційні ресурси наукової бібліотеки в сучасному веб-середовищі».

Семінар «Інтеграція друкованих і електронних бібліографічних ресурсів у формуванні репертуару періодики»

Дата події: 
7-11-2018

Обговорювалося широке коло питань, пов’язаних з подальшим розвитком пресознавчих досліджень, координації зусиль фахівців наукових бібліотек України на шляху до створення репертуару вітчизняної періодики, можливостей розробки міжбібліотечного проекту з оцифрування періодики і представлення її on-line тощо.

Cемінар «Збереження бібліотечних фондів: традиції, інновації, перспективи»

Дата події: 
8-11-2018

На цьогорічному семінарі, який відбувся у приміщенні НБУВ на вулиці Володимирській, з метою популяризації наукового доробку  виконавців науково-дослідних робіт, що розроблялися у відділі наукових технологій збереження фондів ЦКР упродовж останніх років, а також виробничих звершень відділів реставрації та оправи з наукової реставрації рукописних та стародрукованих книг, плакатів, карт та газет XVI-XIX століть, масової реставрації  аркушів друкованих видань, а також виготовлення твердих оправ для книжок, газет XIX-XXI ст., були оприлюднені змістовні презентації.