Наукова періодика України | Харчова промисловість | ||
Пасічний В. М. Дослідження впливу елементів активного пакування на мікробіологічну стабільність сосисок варених у процесі зберігання / В. М. Пасічний, А. І. Маринін, Ю. В. Желуденко // Харчова промисловість. - 2020. - № 28. - С. 140-148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2020_28_18 Наведено результати дослідження десорбції сорбентами елементів активного пакування - випарювачів етанолу ваговим методом і з використанням індикаторів парів етанолу. Отримані кінематичні залежності десорбції парів етанолу на сорбентах дають змогу констатувати, що в процесі зберігання в запакованих зразках через 100 - 150 хв в об'ємі пакування вміст парів етанолу переходить у рівноважний стан. Доведено, що використання випарювача етанолу для ковбасних виробів вареної групи значного бактеріостатичного ефекту на мікрофлору ковбасних виробів вареної групи не проявляє. Підтверджено селективність впливу поглинача кисню на здатність пригнічувати зростання пліснявих грибів у сосисках варених і його неспроможність впливати на розвиток дріжджів. Результати досліджень свідчать про те, що застосування випарювачів етанолу для сосисок варених є доцільним при підборі додаткових консервуючих речовин. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Пасічний В. М. Дослідження впливу елементів активного пакування на мікробіологічну стабільність сосисок варених у процесі зберігання / В. М. Пасічний, А. І. Маринін, Ю. В. Желуденко // Харчова промисловість. - 2020. - № 28. - С. 140-148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2020_28_18.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |