Наукова періодика України | Microbiological journal | ||
Fomina M. O. PH Effect on Antagonistic Activity Towards Bacteria of Yeasts Isolated From Hucul Dairy Products and Gastrointestinal Tract of Human / M. O. Fomina, I. V. Dabrowska, K. S. Tkachenko, V. S. Pidgorskyi // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Т. 78, № 4. - С. 25-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2016_78_4_4 Мета роботи - вивчити вплив pH поживного середовища на антагоністичну активність ізолятів дріжджів із автентичних гуцульських кисломолочних продуктів та шлунково-кишкового тракту гуцулів-довгожителів до умовно-патогенних бактерій для людини і тварин. Серед 52-х досліджених дріжджових ізолятів 14 % показали значну антагоністичну активність проти грампозитивних бактерій Staphylococcus aureus; з них тільки 6 % інгібували ріст грамнегативних бактерій, що належать до родів Escherichia та Citrobacter. Більшість дріжджів з антагоністичною активністю (більше 70 %) було виділено з шлунково-кишкового тракту довгожителів. Також було визначено два оптимальні діапазони значень pH поживного середовища для виявлення антагоністичної активності досліджуваних дріжджів, що складало біля 5,5 і 6,0 для грампозитивних бактерій, та біля 6,0 і 6,5 - для грамнегативних бактерій. Показано, що дріжджі Saccharomycespasterianus, ізольовані з гуцульського йогурту, проявляють антагоністичну активність за більш кислих умов, ніж ізоляти з шлунково-кишкового тракту людини. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Fomina M. O. PH Effect on Antagonistic Activity Towards Bacteria of Yeasts Isolated From Hucul Dairy Products and Gastrointestinal Tract of Human / M. O. Fomina, I. V. Dabrowska, K. S. Tkachenko, V. S. Pidgorskyi // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Т. 78, № 4. - С. 25-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2016_78_4_4.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |