Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Лісовська Т. О. Вивчення можливості використання екструдованого кукурудзяного борошна в технології борошняних кондитерських виробів оздоровчого призначення / Т. О. Лісовська, А. В. Деркач, І. Я. Стадник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 108-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__16 Проведено порівняльний аналіз хімічного складу пшеничного та екструдованого кукурудзяного борошна, який показав, що вміст крохмалю в екструдованому кукурудзяному борошні більший на 3 %, вміст білка менший на 5 % порівняно з пшеничним борошном. Екструдоване кукурудзяне борошно містить золи на 4,3 % більше, ніж пшеничне, а кількість клітковини в екструдованому кукурудзяного борошна становить 1 %, що у 10 разів більше, ніж у пшеничному. Зниження в'язкості підтверджує доцільність застосування борошняних сумішей з використанням екструдованого кукурудзяного борошна в технології бісквітного напівфабрикату. Доведено, що дієтичні властивості борошняних сумішей, зумовлені частково декстринізованим крохмалем, сприятимуть підвищенню харчової цінності готового бісквітного напівфабрикату та бубличних виробів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Лісовська Т. О. Вивчення можливості використання екструдованого кукурудзяного борошна в технології борошняних кондитерських виробів оздоровчого призначення / Т. О. Лісовська, А. В. Деркач, І. Я. Стадник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 108-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__16.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |