Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Лісовська Т. О. 
Вивчення можливості використання екструдованого кукурудзяного борошна в технології борошняних кондитерських виробів оздоровчого призначення / Т. О. Лісовська, А. В. Деркач, І. Я. Стадник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 108-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__16
Проведено порівняльний аналіз хімічного складу пшеничного та екструдованого кукурудзяного борошна, який показав, що вміст крохмалю в екструдованому кукурудзяному борошні більший на 3 %, вміст білка менший на 5 % порівняно з пшеничним борошном. Екструдоване кукурудзяне борошно містить золи на 4,3 % більше, ніж пшеничне, а кількість клітковини в екструдованому кукурудзяного борошна становить 1 %, що у 10 разів більше, ніж у пшеничному. Зниження в'язкості підтверджує доцільність застосування борошняних сумішей з використанням екструдованого кукурудзяного борошна в технології бісквітного напівфабрикату. Доведено, що дієтичні властивості борошняних сумішей, зумовлені частково декстринізованим крохмалем, сприятимуть підвищенню харчової цінності готового бісквітного напівфабрикату та бубличних виробів.
  Повний текст PDF - 988.614 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Лісовська Т.
  • Деркач А.
  • Стадник І.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Лісовська Т. О. Вивчення можливості використання екструдованого кукурудзяного борошна в технології борошняних кондитерських виробів оздоровчого призначення / Т. О. Лісовська, А. В. Деркач, І. Я. Стадник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 108-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__16.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Лісовська Тетяна Олегівна (технічні науки)
  • Деркач Андрій Васильович (технічні науки)
  • Стадник Ігор Ярославович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського