Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Фролова Н. Е. Актуальність і шляхи перероблення вітчизняної ефіро-олійної сировини в харчові ароматизатори / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, І. М. Силка, К. А. Науменко, Н. В. Чепель // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 220-228. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__28 В основу наукового дослідження покладено необхідність і доцільність розроблення високоефективних комплексних технологій переробки рослинної сировини з одержанням якісних кінцевих продуктів з мінімальними втратами, оскільки харчова промисловість потребує розширення асортименту продукції з використанням натуральних ароматизаторів на заміну їх синтетичних аналогів. Одним із основних джерел ароматоформуючих компонентів для ароматизації харчових продуктів є пряно-ароматична сировина. Виділені концентрати ароматичних речовин - ефірні олії - надають продуктам специфічного аромату натуральної сировини, підвищують їх харчову цінність, збагачують біологічно-активними речовинами. Для раціонального використання сировини та забезпечення різних технологій харчових продуктів натуральними ароматичними речовинами на основі ефірних олій доцільно використовувати інноваційні способи їх переробки з одержанням натуральних ароматизаторів із заданими ароматичними властивостями. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Фролова Н. Е. Актуальність і шляхи перероблення вітчизняної ефіро-олійної сировини в харчові ароматизатори / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, І. М. Силка, К. А. Науменко, Н. В. Чепель // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 220-228. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__28.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |