Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Скопенко Н. С. 
Застосування сучасних інформаційних систем і технологій в управлінні з метою підвищення конкурентоспроможності підприємств / Н. С. Скопенко, І. В. Євсєєва-Северина // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 4. - С. 58-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_4_8
Мета роботи - дослідження сучасних інформаційних систем і технологій, порівняння їх функціональних компонентів, що гарантує підприємствам якісне вирішення виробничих та управлінських завдань. Окреслено основні переваги застосування інформаційно-аналітичного забезпечення на підприємствах. Виділено та охарактеризовано найбільш поширені інформаційні системи та технології: планування потреби в матеріалах, система планування ресурсів підприємства, система управління взаємовідносинами з клієнтами, безперервна інформаційна підтримка поставок і життєвого циклу виробів, системний аналіз і розробка програм. Порівняння характеристик і переваг використання різноманітних інформаційних систем розкриває можливості реалізації різних завдань на підприємствах. Програмне забезпечення (ПЗ) для управління бізнес-процесами забезпечує організації можливість використання системи інтегрованих додатків для управління бізнесом та автоматизувати багато функцій бек-офісу, пов'язаних із технологіями, послугами та людськими ресурсами. Таке ПЗ, як правило, інтегрує всі аспекти операційної діяльності (включаючи планування продукції, розробку, виробництво, продаж і маркетинг), допомагає підвищити точність фінансових даних, встановити оптимальні ціни, стандартизувати критичні бізнес-процедури, полегшити планування проєктів, зменшити зайві завдання тощо. Розглянуто вітчизняні інформаційні системи, що представлені на ринку та окреслено основні їхні переваги у порівнянні з закордонними аналогами. Раціональний вибір інформаційних систем з урахуванням функціональних особливостей і можливостей підприємств сприятиме більш швидкому отриманню та обробці інформації, її передачі різним підрозділам, надасть змогу прискорити прийняття обгрунтованих управлінських рішень. Охоплення більшої сфери завдань, якісне їх виконання, а отже, і краще обслуговування споживачів, сприятиме покращанню конкурентоспроможності та іміджу підприємства, формуванню лояльності до компанії всіх стейкхолдерів.
  Повний текст PDF - 501.886 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Скопенко Н.
  • Євсєєва-Северина І.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Скопенко Н. С. Застосування сучасних інформаційних систем і технологій в управлінні з метою підвищення конкурентоспроможності підприємств / Н. С. Скопенко, І. В. Євсєєва-Северина // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 4. - С. 58-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_4_8.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського