Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Скопенко Н. С. Застосування сучасних інформаційних систем і технологій в управлінні з метою підвищення конкурентоспроможності підприємств / Н. С. Скопенко, І. В. Євсєєва-Северина // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 4. - С. 58-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_4_8 Мета роботи - дослідження сучасних інформаційних систем і технологій, порівняння їх функціональних компонентів, що гарантує підприємствам якісне вирішення виробничих та управлінських завдань. Окреслено основні переваги застосування інформаційно-аналітичного забезпечення на підприємствах. Виділено та охарактеризовано найбільш поширені інформаційні системи та технології: планування потреби в матеріалах, система планування ресурсів підприємства, система управління взаємовідносинами з клієнтами, безперервна інформаційна підтримка поставок і життєвого циклу виробів, системний аналіз і розробка програм. Порівняння характеристик і переваг використання різноманітних інформаційних систем розкриває можливості реалізації різних завдань на підприємствах. Програмне забезпечення (ПЗ) для управління бізнес-процесами забезпечує організації можливість використання системи інтегрованих додатків для управління бізнесом та автоматизувати багато функцій бек-офісу, пов'язаних із технологіями, послугами та людськими ресурсами. Таке ПЗ, як правило, інтегрує всі аспекти операційної діяльності (включаючи планування продукції, розробку, виробництво, продаж і маркетинг), допомагає підвищити точність фінансових даних, встановити оптимальні ціни, стандартизувати критичні бізнес-процедури, полегшити планування проєктів, зменшити зайві завдання тощо. Розглянуто вітчизняні інформаційні системи, що представлені на ринку та окреслено основні їхні переваги у порівнянні з закордонними аналогами. Раціональний вибір інформаційних систем з урахуванням функціональних особливостей і можливостей підприємств сприятиме більш швидкому отриманню та обробці інформації, її передачі різним підрозділам, надасть змогу прискорити прийняття обгрунтованих управлінських рішень. Охоплення більшої сфери завдань, якісне їх виконання, а отже, і краще обслуговування споживачів, сприятиме покращанню конкурентоспроможності та іміджу підприємства, формуванню лояльності до компанії всіх стейкхолдерів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Скопенко Н. С. Застосування сучасних інформаційних систем і технологій в управлінні з метою підвищення конкурентоспроможності підприємств / Н. С. Скопенко, І. В. Євсєєва-Северина // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 4. - С. 58-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_4_8. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |