Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Turker I. Enhancement of microbial transglutaminase production from Streptomyces sp. / I. Turker, G. Domurcuk, M. Tokatli, H. Isleroglu, B. Koc // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 2. - С. 306-313. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_2_10 З метою подальшого створення моделі для майбутніх досліджень на тему використання мікробної трансглютамінази вивчено методи оптимізації виробництва мікробної трансглютамінази (МТГ). Вплив температури, pH, середовища і типу штаму досліджено з метою визначення максимальної активності ферментів. Для виробництва МТГ відібрано 5 різних штамів: Streptomyces mobaraensis (NRRL B-3729), S. ladakanum (NRRL ISP-5587), S. lividans (NRRL B-12275), S. sioyaensis (NRRL B-5408) і S. platensis (NRRL B-5486). Процес ферментації проходив у двох ферментаційних середовищах - глюкозно-крохмальному та соєвому, які характеризувалися різними показниками pH і температури (6,0; 7,0; 8,0 pH і 20; 30; 40 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Turker I. Enhancement of microbial transglutaminase production from Streptomyces sp. / I. Turker, G. Domurcuk, M. Tokatli, H. Isleroglu, B. Koc // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 2. - С. 306-313. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_2_10. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |