Наукова періодика України Journal of Engineering Sciences


Lishchenko N. V. 
Profile gear grinding temperature reduction and equalization / N. V. Lishchenko, V. P. Larshin // Journal of engineering sciences. - 2018. - Vol. 5, Iss. 1. - С. A1-A7. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VSU_tekh_2018_5_1_3
Розроблено методику визначення режимів зубошліфування на третьому завершальному етапі профільного зубошліфування на верстаті з ЧПК. Виходячи із забезпечення вирівнювання температури по периферії і найменшого нагрівання зубчастого колеса. Для цього використано формули для визначення температури зубошліфування на етапі нагрівання та охолодження оброблюваної поверхні. На етапі нагріву температурне поле поширюється по глибині поверхневого шару і змінюється в часі. У момент закінчення етапу нагріву, миттєве температурне поле, яке загасає по глибині поверхневого шару, є початковою умовою дія визначення температури на етапі холодження. Тому температура охолоджувальної поверхні залежить не тільки від регульованого часу охолодження, але також від миттєвого розподілу температури в поверхневому шарі, яке враховується як початкова умова при моделюванні на етапі охолодження. Знайдено оптимальні умови охолодження, в тому числі за рахунок пропусків робочих ходів, які реалізовані зубошліфуванням без установки глибини різання.
  Повний текст PDF - 421.185 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Lishchenko N.
  • Larshin V.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Lishchenko N. V. Profile gear grinding temperature reduction and equalization / N. V. Lishchenko, V. P. Larshin // Journal of engineering sciences. - 2018. - Vol. 5, Iss. 1. - С. A1-A7. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VSU_tekh_2018_5_1_3.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського