Наукова періодика України Eastern-European journal of enterprise technologies


Pasichnyi V. 
Research into efficiency of pasterization of boiled sausage products in order to improve their storage term / V. Pasichnyi, A. Ukrainets, О. Khrapachov, А. Marynin, R. Sviatnenko, O. Moroz // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 21-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6%2811%29__4
Наведено дослідження бактеріостатичних ефектів, які досягаються за повторної пастеризації за температури 85 - 90 <^>oC протягом 15 - 20 хв за присутності поглинача кисню. Наведений спосіб обробки надає можливість отримувати на 94 добу зберігання рівень контамінації мікроорганізмів на рівні фонового мікробіологічного забруднення ковбасних виробів, які виробляються без проведення пастеризації. Підтверджено ефективність захисних бар'єрних властивостей багатошарових полімерних матеріалів виробництва ТОВ "Сіріус Екстружен" (Україна) для зберігання варених ковбасних виробів до 26 діб. На підставі отриманих даних стабільності мікробіологічних показників і відповідності вимог органолептичних показників, встановлено можливість зберігання ковбасних виробів протягом 35 діб. Наведено способи досягнення вдвічі більшого терміну зберігання варених ковбасних виробів, ніж традиційно рекомендований для ковбасних виробів із повторною пастеризацією. Наведені результати отримані для сардельок, підданих повторній пастеризації за температури 85 - 90 <^>oC протягом 15 - 20 хв. Досліджувані зразки запаковували на термоформувальних лініях торгівельних марок "Multivac" (Німеччина) та "Webomatic" (Німеччина), пастеризація виробів проводилася в універсальній термокамері ТМ "Fessman" виробництва Німеччини. Підтверджено можливість комбінування в рецептурах дослідних зразках пастеризованих сардельок яловичини, свинини, м'яса птиці, зокрема м'яса птиці механічного обвалювання, білкових стабілізаторів і тваринних білків на основі шкури свиней, молочних продуктів і прянощів. В результаті досліджень визначено, що сортність ковбасних виробів у разі використання повторної пастеризації спільно з використанням поглинача кисню на термін зберігання варених ковбасних виробів суттєвого впливу не надає.
  Повний текст PDF - 605.137 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Pasichnyi V.
  • Ukrainets A.
  • Khrapachov О.
  • Marynin А.
  • Sviatnenko R.
  • Moroz O.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Pasichnyi V. Research into efficiency of pasterization of boiled sausage products in order to improve their storage term / V. Pasichnyi, A. Ukrainets, О. Khrapachov, А. Marynin, R. Sviatnenko, O. Moroz // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 21-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6(11)__4.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Пасічний Василь Миколайович (технічні науки)
  • Українець Анатолій Іванович (технічні науки)
  • Мороз Олександр Миколайович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського