Наукова періодика України | Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка | ||
Шаніна О. М. Газоутворювальна здатність тіста для виробництва безглютенового парового хліба / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 141-148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2019_207_21 Досліджено вплив борошняної безглютенової сировини збагачувальної дії на газоутворювальну здатність тіста для виробництва безглютенового парового хліба. Встановлено, що за присутності ББСЗД кількість нагромадженого діоксиду вуглецю в безглютеновому тісті зростає на 10 - 30 %. Рекомендована тривалість бродіння тіста з рисового борошна з додаванням лляного складає 35 - 40 хв, з додаванням соняшникового - 20 - 30 хв, тіста з кукурудзяного борошна з додаванням кіноа або соргового - 25 - 35 хв.Досліджено вплив борошняної безглютенової сировини збагачувальної дії на газоутворювальну здатність тіста для виробництва безглютенового парового хліба. Встановлено, що за присутності ББСЗД кількість нагромадженого діоксиду вуглецю в безглютеновому тісті зростає на 10 - 30 %. Рекомендована тривалість бродіння тіста з рисового борошна з додаванням лляного складає 35 - 40 хв, з додаванням соняшникового - 20 - 30 хв, тіста з кукурудзяного борошна з додаванням кіноа або соргового - 25 - 35 хв. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шаніна О. М. Газоутворювальна здатність тіста для виробництва безглютенового парового хліба / О. М. Шаніна, С. М. Мінченко // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 141-148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2019_207_21.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |