Наукова періодика України | Energy engineering and control systems | ||
Petrova Z. Adsorption properties of combined vegetable powders Control Systems / Z. Petrova, K. Samoilenko // Energy engineering and control systems. - 2021. - Vol. 7, Num. 1. - С. 38-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eecs_2021_7_1_8 Однією із основних технологічних властивостей комбінованих рослинних порошків (КРП), одержаних із рослинної сировини, важливе значення має рівноважна вологість. Оскільки від цього показника залежить кінцевий вологовміст та енергетичні затрати на процес зневоднення. Для визначення рівноважної вологості зразків комбінованих порошків залежно від відносної вологості повітря застосовувався тензометричний (статичний) метод Ван Бамелена. В результаті досліджень отримано кінетичні криві адсорбції водяної пари моно- та КРП, які порівнювались між собою. Порівняння ізотерм адсорбції, що не дивлячись на однаковий характер цих ізотерм, які показують, що ці матеріали є капілярно-пористі колоїдні тіла та маючи однакові форми зв'язування вологи (адсорбційну, капілярну та осмотичну) в той же час суттєво відрізняються один від одного рівноважною вологістю. Під час зберігання композиційних порошків із метою збереження їхніх технологічних властивостей рекомендується підтримувати в приміщенні наступні умови: вологість повітря 60 - 70 % за температури 20 - 25 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Petrova Z. Adsorption properties of combined vegetable powders Control Systems / Z. Petrova, K. Samoilenko // Energy engineering and control systems. - 2021. - Vol. 7, Num. 1. - С. 38-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eecs_2021_7_1_8.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |