Наукова періодика України | Технічні науки та технології | ||
Воробйова В. Дослідження компонентного складу та антиоксидантних властивостей екстракту продукту переробки томата / В. Воробйова, М. Скіба, І. Трус, С. Кирій, С. Сіренко // Технічні науки та технології. - 2021. - № 1. - С. 145-151. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2021_1_19 Досліджено ефективність використання низькотемпературного евтектичного розчинника [холін-хлорид]/[DL-молочна кислота] для екстракції органічних сполук із продукту переробки томата (Lycopersicon esculentum. Mill.). Методом високоефективної рідинної хроматографії встановлено, що основними компонентами екстракту є п-кумарова та хлорогенова кислоти, кверцетин та рутин. За допомогою спектрофотометричного методу кількісно визначено в екстракті наявність фенольних сполук і флаваноїдів. Встановлено, що отриманий екстракт має відносно високу антиралькальну/антиоксиданту активність. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Воробйова В. Дослідження компонентного складу та антиоксидантних властивостей екстракту продукту переробки томата / В. Воробйова, М. Скіба, І. Трус, С. Кирій, С. Сіренко // Технічні науки та технології. - 2021. - № 1. - С. 145-151. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2021_1_19.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |