Календар

02 Жовтень 2017

Електронна бібліотека “Україніка” – інтегрований національний електронний інформаціний ресурс

Дата події: 
6-10-2018

Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського ініціювала та розпочала створення інформаційного ресурсу “Електронна бібліотека “Україніка”.

Електронна бібліотека має на меті акумулювати у цифровому форматі твори всіма мовами, незалежно від місця видання, про український народ, де б і коли б він не жив, про територію України та про всі народи, які жили або живуть на цій території. Що дасть змогу представити користувачам електронної бібліотеки знання про Україну, її народ, його історію, традиції та культуру, розбудовану політичну націю, сформовану нею державу; матеріали про природне, географічне середовище, демографічний, економічний, соціальний, освітній, науковий потенціал України, здобутки української нації, її місце у світовому цивілізаційному розвитку.

Презентація виставки малярства Інни Вапнярської «Моя країна –Україна»

5 жовтня 2017 року  о 17.00 в рамках проведення міжнародної наукової конференції «Бібліотека. Наука. Комунікація. Стратегічні завдання розвитку наукових бібліотек» у конференц-холі Головного корпусу Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського (просп. Голосіївський, 3) відбудеться презентація виставки малярства  Інни Вапнярської  «Моя країна –Україна».

«На цьому я стою і не можу інакше, хай допоможе мені Бог!» (М. Лютер): виставка до 500-річчя початку Реформації в Європі

У відділі стародруків та рідкісних видань Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського відкрито книжкову виставку, приурочену до 500-річчя протестантизму в Європі. В експозиції представлено низку прижиттєвих видань М. Лютера, його соратників та опонентів, що відображають перипетії утвердження Реформації в Німеччині та демонструють пов’язаний з нею видавничий бум.

Книжкова виставка «Українська повстанська армія. 75 років з часу створення»

На відзначення 75-річчя з часу створення Української Повстанської Армії (УПА) у Національній бібліотеці України імені В.І.Вернадського розгорнуто книжкову експозицію, що висвітлює одну з найскладніших і найсуперечливіших сторінок минулого нашої країни. 

«Українській повстанській армії (УПА) – 75!». Книжкова виставка із фондів відділу зарубіжної україніки

У читальній залі відділу зарубіжної україніки Інституту книгознавства Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського розгорнуто книжкову виставку, приурочену знаковій події в історії національно-визвольних змагань українського народу – 75-літтю Української повстанської армії (УПА).